Laulu

Pop/jazz -laulu

Pop/jazz -laulun opiskelun tavoitteena on saavuttaa terve ja luonnollinen laulutapa sekä rytmimusiikin tuntemusta. Opiskelu sisältää äänenmuodostus- ja tekniikkaharjoitusten lisäksi perehtymistä eri tyylilajien esittämistapoihin ja traditioihin. Myös mikrofonitekniikka ja äänentoistolaitteiden käyttö kuuluvat osana pop/jazz -laulun opiskeluun.

Täysipainoisen opiskelun aloittamisikä on hyvin yksilöllinen, pääsääntöisesti paras aloitusikä on kuitenkin äänenmurroksen jälkeen.

 

Klassinen laulu

Laulaminen sopii kaikille ja se antaa erinomaisen mahdollisuuden myös yhdessä musisoimiseen, kuoroissa tai pienemmissä lauluryhmissä.

Opiskelussa pyritään huomioimaan oppilaan yksilöllisyys ja siten saavuttamaan jokaiselle mahdollisimman luonnollinen ja helppo ilmaisutapa. Äänenmuodostus- ja tekniikkaharjoitukset kuuluvat tärkeänä osana oman kehon hallintaan. Mitään "väärää" soundia ei ole olemassakaan, vaan jokainen laulaa ja esiintyy omalla persoonallisella äänellään.

Klassinen laulun opiskelu aloitetaan yleensä äänenmurroksen jälkeen. Tätä ennenkin voi harjoittaa laulamista ja äänen käyttöään, mutta äänenmuodostuksen opiskelu on turvallista aloittaa täysipainoisesti vasta n. 15-16 vuoden ikäisenä. Laulaminen on terveellistä.